KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Stołeczne Inicjatywy Edukacyjne

Nasza świetlica uzyskała dofinansowanie realizacji projektu Zwiększenie możliwości poznawania świata przez uczniów uczęszczających do świetlicy specjalnej w SP 330, cykl warsztatów „Eksperymenty, doświadczenia poprzez zabawę w ramach programu: Stołeczne Inicjatywy Edukacyjne.

Zgodnie z harmonogramem zostaną przeprowadzone zajęcia dla uczniów ze świetlicy specjalnej. Będą to eksperymenty: przyrodnicze, fizyczne i chemiczne. Pozwolą one uczniom przyjrzeć się cyklom życia roślin, poznać różne zjawiska przyrodnicze, spotkać się ze smakami, kolorami i materiałami, skupić się na swoich zmysłach, bawić się dźwiękami.
W ten sposób, uczniowie klas specjalnych, pogłębią swoją znajomość świata, zobaczą, jak powstają różne zjawiska, a poprzez doświadczanie zyskają większe zrozumienie i poczucie bezpieczeństwa. Przeprowadzone zajęcia pomogą uczniom ze specjalnymi potrzebami lepiej poznać świat i sekrety różnych zjawisk zachodzących w świecie.
Uczestnictwo w eksperymentach pomoże im zrozumieć omawiane zjawiska, a przez to zmniejszy strach. Zwiększy się wiedza uczestników warsztatów także w zakresie pojęć związanych z omawianymi zjawiskami. Uczniowie będą mogli poczuć się pewniej w otaczającym ich środowisku. Jednocześnie doświadczać będą możliwości współpracy i twórczego podejścia do przedmiotów codziennego użytku i substancji, które często znają również z kuchni.