KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Punkt Informacji i Kariery

Drodzy Uczniowie klas siódmych i ósmych, szanowni Rodzice,

przypominamy, że nasza szkoła bierze udział w projekcie Sięgnij Po Więcej, w ramach którego, w szkole, działa Punkt Informacji i Kariery. Jest to miejsce, w którym zarówno uczniowie (klasy 7 i 8) jak i rodzice mogą zasięgnąć indywidualnej porady w zakresie planowania kariery edukacyjno – zawodowej czyli wyboru szkoły ponadpodstawowej. Czekają na Was szkolni doradcy zawodowi, a którymi można spotkać się także w czasie nauki zdalnej i zadać pytania, wspólnie poszukać ciekawych rozwiązań, czy rozwiązać test predyspozycji zawodowych, by lepiej poznać siebie (oczywiście testy oferujemy uczniom nie rodzicom). Jesteśmy do Waszej dyspozycji 3 razy w tygodniu. Żeby się umówić wystarczy napisać maila lub wiadomość w LIBRUSie.

Oczywiście oprócz Punktu Informacji i Kariery projekt oferuje do Waszej dyspozycji także bank informacji z zakresu doradztwa i rekrutacji dostępnych na stronie spw.edu.pl w strefie open. Polecamy też wyszukiwarkę szkół wyszukiwarka.spw.edu.pl

Zapraszamy, korzystajcie!

Godziny funkcjonaowania Punktu Informacji i Kariery, środa 16.15-17.00, czwartek 16.00-16.45, piątek 16.00-16.45