KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Biblioteka

 Światowy Dzień Książki i Praw Autorskich

Światowy Dzień Książki i Praw Autorskich obchodziliśmy 23 kwietnia. Od 1995 roku Światowy Dzień Książki i Praw Autorskich jest świętem obchodzonym przez UNESCO i ma na celu promocję czytelnictwa i edytorstwa; przypomina o zagadnieniach z zakresu ochrony własności praw intelektualnych oraz praw autorskich. 

W naszej szkole biblioteka szkolna ogłosiła konkurs na okładkę do książki. Prace do obejrzenia w bibliotece. Celem konkursu było rozbudzanie zainteresowań czytelniczych i  świadomości poszanowania książki. 

Miał też miejsce, już drugi raz, Happening Czytelniczy pod nazwą Mandarynka czyta! Cała społeczność SP 330 o godz.12:00 mogła przez kilka minut czytać na głos najciekawszy fragment swojej ulubionej książki. Kto miał ochotę, mógł przebrać się za ulubioną postać z książki. Zaś klasy młodsze mogły obejrzeć filmik z Pawłem Beręsewiczem, który czytał historię o tym, co niezwykłego przydarzyło się nauczycielce Natalii - bohaterce jednego z opowiadań z książki pt. "Zawodowcy".

Zapraszamy wszystkich czytelników do wypożyczania i czytania książek.

Zdjęcie przedstawia zakładki do książek zrobione przez uczniów na konkurs z okazji Światowego Dnia Książki

Międzynarodowy Dzień Książki dla Dzieci

Z okazji Międzynarodowego Dnia Książki dla Dzieci, które obchodzone jest w rocznicę urodzin duńskiego baśniopisarza Hansa Christiana Andersena (1805-1875), biblioteka szkolna zachęcała do czytania baśni tego twórcy.
Zorganizowano również wystawę książek Hansa Christiana Andersena oraz wystawę prac przygotowanych przez uczniów w konkursie na wykonanie portretu misia lub innego bohatera wybranej przez siebie książki.